TV 2 Vær-appen

Her har vi samlet en oversikt med ofte stilte spørsmål om TV 2 Vær-appen ⛈

Du finner TV 2 Vær-appen i appbutikken på din iOS- eller Android-enhet:

TV 2 har i mange år stått bak Storm-appene og storm.no. I tillegg har vi de populære værmeldingene på TV som går under navnet TV 2 Været, som de fleste kjenner. Det har vært oppfattet som utydelig at TV 2 leverer begge disse produktene, og det har vært et ønske om å bruke et felles navn på TV 2 sitt værinnhold. Derfor bytter vi nå navn til TV 2 Vær som folk kjenner godt fra TV.

Vi vil fortsatt levere de samme gode værdataene som dere kjenner fra Storm-navnet. Dataene leveres i stor grad fra et eget selskap, StormGeo, slik de har vært gjort i alle år, med noen tillegg fra andre kilder.

Mobilappene har vært for lite vedlikeholdt over mange år, og teknisk sett var de utdaterte. Etterhvert som verden beveger seg fremover, med nye mobilenheter, operativsystemer, krav til universell utforming, metoder for datakommunikasjon over internett, med mer, så er applikasjonene kommet til en slik tilstand at det har vært vanskelig for TV 2 å ivareta god funksjon. Når det nå var nødvendig å forbedre den tekniske tilstanden til appene så var vi nødt til å gjøre det fra bunnen av og det ga oss også mulighet til å tenke helt nytt rundt hvordan vi kan presentere været på digitale flater.

Når vi vurderer hvilken funksjonalitet som skal prioriteres så bruker vi kunnskap om hvilken funksjonalitet som er mest brukt i appene slik de var, vurderinger av hvilken funksjonalitet tilsvarende apper prioriterer, og undersøkelser og intervjuer av brukere, med mer. Appene blir utviklet løpende og vi er lydhøre for innspill fra brukere. Gi oss en tilbakemelding om hva du savner.

Sammenligning mellom Storm og Yr er fortsatt tilgjengelig i appene. Under dagvelgeren finner du tre faner, hvor TV 2 / Yr er en av dem.

Denne viser sammenligning mellom data fra TV 2 Vær og Yr. TV 2 Vær sine data er levert av StormGeo, så sammenligningen baserer seg på samme data som tidligere. Sammenligningen viser nedbør, temperatur og symbol fra begge tjenestene.

Værvarsel

De samme gode værdataene fra StormGeo som tidligere, med symbol, temperatur, regn og vind. Klikk på Se time for time for å se hele dagen i detaljer.

Detaljert værinfo

Her finner du tilleggsdata som gjelder for hele dagen. Hvilke data vi har varierer med hvor langt inn i fremtiden varselet viser og delvis hvilket sted som vises. Data du kan finne inkluderer flo og fjære, soloppgang og solnedgang, luftfuktighet, med mer.

Radarfunksjonen ble lite brukt i det gamle appene. Tilbakemeldinger fra mange brukere var blant annet at det var vanskelig å forstå hvordan dataene skulle leses og brukes. Når disse dataene i tillegg utgjør en ekstra kostnad så tok vi avgjørelsen å ekskludere dette når vi utformet nye apper.

Kartfunksjonen var en av tilbudene som ble brukt lite i forhold til hva det koster for disse dataene. Derfor har vi prioritert andre funksjoner i utformingen av de nye appene.

TV 2 Vær ble fra begynnelsen av designet kun med mørkt utseende, men er fra høsten 2021 også tilgjengelig i lys utgave. Du kan velge om tema skal følge telefonens innstillinger eller om du alltid vil ha lys eller mørk versjon.