Foreldrekontroll

Du aktiverer foreldrekontroll ved å logge deg inn på konto-siden

Har du barn som ser på TV 2 Play? Da kan det være en fordel å aktivere foreldrekontroll, som lar deg begrense tilgangen til innhold som har en aldersgrense.

For å kunne se innhold som er beskyttet av foreldrekontrollen, må du skrive inn en selvvalgt PIN-kode.

Skjermbilde av hvor du kan aktivere foreldrekontrollSkjermbilde av hvor du kan aktivere foreldrekontroll

Du kan sette grense for følgende aldre:

• 6 år
  • 9 år
  • 12 år
  • 15 år
  • 18 år
Hvordan aktivere foreldrekontroll

Du aktiverer foreldrekontroll på nettsiden vår tv2play.no. Det er ikke mulig å legge til foreldrekontroll via en app.

• Velg meny på høyre side og velg deretter Konto. Dersom du ikke er logget inn må du gjøre det først. Bla så nedover på siden til du finner Foreldrekontroll.
  • Velg aldersgruppe i rullegardinen.
  • Skriv inn en PIN-kode som du velger selv.

Du deaktiverer foreldrekontroll samme sted som den ble aktivert.

• Velg meny på høyre side og velg deretter Konto. Dersom du ikke er logget inn må du gjøre det først. Bla så nedover på siden til du finner Foreldrekontroll.
  • Skriv din kode i feltet Oppgi Pin-Kode.
  • Velg så Deaktiver.

Dersom du ikke husker hvilken PIN-kode du har laget kan du tilbakestille dette ved å logge på tv2play.no, gå til Konto, og Foreldrekontroll. Velg Glemt PIN-kode.

Du vil da motta en e-post med en lenke hvor du kan endre PIN-koden.

Alt innhold i opptak vil ha aldersgrense basert på kontrakter, internasjonale standarder, og Medietilsynets anbefalinger.

Alderen som er satt som aldersgrense følger Medietilsynets retningslinjer.
Tillatt for alle er laveste nivå.

Foreldrekontroll vil kreve at du taster inn kode før kjøp eller leie av film.

Skjermbilde av meldingen som kommer oppSkjermbilde av meldingen som kommer opp

Er det noen oppmerksomme små øyne i heimen, som ser koden du taster inn? 👀

Om du benytter TV 2 Play-appen på Apple TV, og har iPhone/iPad innlogget på samme AppleID og tilkoblet samme nettverk, kan du bruke din mobile enhet til å taste inn koden når TV-appen spør om det. Da vises ikke tallene på storskjermen.

Besøk gjerne Apple sin supportside for informasjon om iPhone/iPad-keyboard for Apple TV.