Bruk av VPN

Dersom du bruker VPN må du slå denne tjenesten av for å kunne se på TV 2 Play.

VPN står for Virtuelt Privat Nettverk. Formålet med tjenesten er å lage en sikker forbindelse over Internett ved å skjule IP-adressen din og å beskytte dataene dine.

Mange bruker VPN for å unngå geografiske sperrer på innhold, for eksempel for å få tilgang til innhold du kun kan se i Norge når du er i utlandet eller om du vil late som du befinner seg i et annet land.

VPN brukes både av privatpersoner, bedrifter, hoteller og flyselskap. Dersom du ikke er på hjemmenettet ditt kan det være at eieren av Internettet bruker VPN. Du kan teste om det kan være tilfellet ved å se om videoen spiller av om du bruker mobilnett.

Noen nettlesere har også innebygde VPN-tjenester. Et eksempel er Safari sin «privat trafikk». Dette er en del av iCloud Private Relay som er en VPN-tjeneste som må skrus av for å kunne spille av innhold på TV 2 Play. Alternativt kan du forsøke å spille av innhold fra TV 2 Play i en annen nettleser.

Undersøk om klokken på datamaskinen din er feil. Dersom den ikke er satt til norsk tid må du gjøre dette.

Noen nettlesere har også innebygde VPN-tjenester. Et eksempel er Safari sin «privat trafikk». Dette er en del av iCloud Private Relay som er en VPN-tjeneste som må skrus av for å kunne spille av innhold på TV 2 Play. Alternativt kan du forsøke å spille av innhold fra TV 2 Play i en annen nettleser.

Dersom du er utenfor EU/EØS kan du ikke få tilgang til TV 2 Play ved å bruke VPN for å få norsk IP-adresse.

iCloud Private Relay er også en VPN-tjeneste. Den må derfor slås av for at det skal være mulig å se på TV 2 Play.

Apple har laget en oversikt over hvordan du slår av iCloud Private Relay her.

VPN-tjenester er blokkert på grunn av sikkerhetshensyn. Vi har også kontrakter med flere rettighetsgivere hvor det er bestemt at vi kun kan vise innholdet vårt i EU/EØS.

Mange plattformer bruker utenlandsk IP-adresse. Det er dessverre ikke noe vi kan gjøre med dette for å gi deg tilgang. Du kan kontakte IT-avdelingen deres for å undersøke om det er noe de kan gjøre for å få norsk IP-adressen. Vær oppmerksom på at VPN ikke støttes.