Plakat for Fotball-EM 2024Plakat for Fotball-EM 2024

Se Fotball-EM på TV 2

TV 2 viser EM i fotball for herrer sommeren 2024. Kampene fordeles mellom NRK og TV 2. Alle kampene TV 2 viser kan ses både på TV 2 Direkte og TV 2 Play. Enkelte kamper vil bli vist på TV 2 Sport 1.

Om Fotball-EM hos TV 2

UEFA har valgt at Fotball-EM ikke skal produseres i 4K.

TV 2 lager ikke en egen. Du kan i stedet bruke UEFA sin offisielle. Denne finner du på nettsidens deres https://www.uefa.com/euro2024/

Alle TV 2s kamper sendes direkte på TV 2 Play, i tillegg til TV 2 Direkte. Enkelte kamper vil også bli vist på TV 2 Sport 1. Resterende kamper sendes hos NRK.

Det er Allente som har rettighetene til offentlig visning. Du kan ikke bruke et vanlig TV 2 Play-abonnement for dette formålet.

Fotball-EM i HDR

Fra 25. juni sender TV 2 Play kampene i fotball-EM i HDR-kvalitet.

Fotball i HDR er nytt for mange strømmetjenester og vi er derfor en av få i Norden som tilbyr HDR for dette mesterskapet.

HDR står for High Dynamic Range og er et bildeformat som gir deg klarere bilder enn det vanlige bildeformatet. Du merker forskjellen på fargene og at bildet oppleves som klarere.

Fotball-EM blir ikke produsert i 4K. Vi mottar derfor ikke bilder fra UEFA i 4K-kvalitet.

HDR ser ut til å bli den foretrukne bildekvaliteten til UEFA framover og den kommer til å bli brukt i stedet for 4K. Årsaken til at UEFA har gått bort fra 4K, er at det krever en enorm båndbredde for å sende signalene.

Fordelen med HDR, er at det gir bedre farge og dybde i bildet enn når du ser på vanlige TV-bilder.

TV 2 Play vil sende i oppløsningen 1080p, med 50 fps. Bitraten er 12 Mbps på det høyeste kvalitetsnivået.

EM i HDR via TV 2 Play vil være tilgjengelig via disse enhetene:

• Apple TV
    • Apple TV 4K 1. generasjon krever egne innstillinger, se spørsmålet under
  • Samsung-TV
    • Tizen, progamvareversjon 5.5 og nyere
    • Årsmodell 2020 og nyere.
  • LG-TV
    • Programvaren WebOS fra versjon 7 og nyere
    • Årsmodell 2022 og nyere
  • Android TV
    • Programvareversjon 10.0 og nyere, men ikke Nvidia Shield eller via Telia-dekoderen
    • Årsmodell 2019 og nyere

HDR kan fungere på andre enheter enn vi lister opp over. Dersom du vil teste om det fungerer kan du søke opp HDR-sendingen ved å søke på "HDR" i søkefeltet i TV 2 Play.

Dersom du skal teste Fotball-EM i HDR må du endre innstillingene for at det skal fungere optimalt.

Framgangsmåte:

1. Velg appen Innstillinger på Apple TV.
  2. Velg Video og lyd.
  3. Trykk videre inn på Format.
  4. Velg 1080 p SDR.

Dersom du ønsker å gi oss en tilbakemelding på hvordan du opplevde sendingen i HDR-kvalitet, kan du gjøre dette under Ris og ros på hjelpesidene våre.

Vi anbefaler at du ser på den vanlige sendingen om du opplever problemer med å teste Fotball-EM i HDR.

Fotball-EM på TV 2 Play

Du kan se alle kampene TV 2 viser direkte og i opptak på TV 2 Play.

Du kan se Fotball-EM med disse pakkene:

• Basis
  • Sport, film og serier (finnes kun via enkelte TV-pakker)
  • Favoritt
  • Premium (finnes kun via enkelte TV-pakker)
  • Total

Du kan kun dele pakken din med andre i din egen husstand.

Du kan se Fotball-EM på opp til 4 skjermer i samme husstand.

Du kan se Fotball-EM på TV 2 Play i hele EU og EØS.

Det er ikke mulig å se på TV 2 Play utenfor dette området ved brukt av VPN.

Ja, du kan se kampene i opptak på TV 2 Play.

Hvor sendes kampene?

Kampene fordeles mellom NRK og TV 2. Under kan du se hvor du ser de ulike kampene.

Gruppe D: Nederland - Østerrike - kl. 18.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Gruppe D: Frankrike – Polen – 18.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Gruppe C: England – Slovenia – kl. 21.00 på NRK1 og i NRK TV.

Gruppe C: Danmark – Serbia – kl. 21.00 på NRK2 og i NRK TV.

Gruppe E: Ukraina – Belgia – kl. 18.00 på NRK1 og i NRK TV.

Gruppe E: Slovakia – Romania – kl. 18.00 på NRK2 og i NRK TV.

Gruppe F: Tsjekkia – Tyrkia – kl. 21.00 på TV 2 Play og TV 2 Sport 1.

Gruppe F: Georgia – Portugal – kl. 21.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Åttedelsfinale: 2A – 2B – kl. 18.00 på NRK1 og i NRK TV.

Åttedelsfinale: 1A – 2C – kl. 21.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Åttedelsfinale: 1C – 3DEF – kl. 18.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Åttedelsfinale: 1B – 3ADEF – kl. 21.00 på NRK1 og i NRK TV.

Åttedelsfinale: 2D – 2E – kl. 18.00 på NRK1 og i NRK TV.

Åttedelsfinale: 1F – 3ABC – kl. 21.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Åttedelsfinale: 1E – 3ABCD – kl. 18.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Åttedelsfinale: 1D – 2F – kl. 21.00 på NRK1 og i NRK TV.

Kvartfinale: uavklart – uavklart – kl. 18.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Kvartfinale: uavklart – uavklart kl. 21.00 på NRK1 og i NRK TV.

Kvartfinale: uavklart – uavklart – kl. 18.00 - NRK1 og i NRK TV.

Kvartfinale: uavklart – uavklart – kl. 21.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Semifinale: XXX – XXX – kl. 21.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Semifinale: uavklart – uavklart – kl. 21.00 på TV 2 Play og TV 2 Direkte.

Finale: uavklart – uavklart – kl. 21.00 på NRK1 og i NRK TV.

Alltid noe å se - der du er